Wij, onderzoekers van het Amsterdam UMC, vragen je vriendelijk om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek. Meedoen is vrijwillig. Om mee te doen is wel jouw toestemming nodig.

Voordat je beslist of je wilt meedoen aan dit onderzoek, krijg je uitleg over het onderzoek. Dit staat op deze pagina uitgebreid uitgelegd (dit is dezelfde informatie als je al bij de e-mail hebt ontvangen), en onderaan deze pagina nog eens in het kort. Lees de informatie rustig en vraag de onderzoeker uitleg als je vragen hebt. Vul vervolgens het onderstaande formulier in en daarna nemen de onderzoekers contact met je op.

De schoolcode vind je in de uitnodiging die je van je school per mail hebt ontvangen.

Inschrijven

Het onderzoek is afgerond. We willen alle deelnemers en ouders bedanken die het onderzoek mogelijk hebben gemaakt!

Toestemmingsformulier

Doel van het onderzoek

Met dit onderzoek willen we begrijpen wat de invloed is van de omgeving op het rookgedrag van jongeren en hoe zij denken over het roken van anderen.

Meedoen is vrijwillig

Je beslist zelf of je meedoet aan het onderzoek. Ben je jonger dan 16 jaar, dan heb je toestemming nodig van een van je ouders om mee te doen. Je ouders hebben ook een brief gekregen. In de brief staat hoe ze toestemming kunnen geven.

Zowel jongeren die nog nooit hebben gerookt, of dat wel hebben gedaan zijn van harte welkom om mee te doen!

Wat meedoen betekent

Voor het onderzoek download je een app. Wij vragen jou om in de app een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 10 minuten. Tussendoor krijg je ook twee keer een korte vragenlijst. Invullen duurt steeds 1 minuut. De app laat je 14 dagen op je telefoon staan. Dan kan de app automatisch registreren of je in de buurt komt van tabakswinkels.

De app kan je verwijderen als je de vragenlijst hebt ingevuld én je de app minstens 14 dagen op je telefoon hebt laten staan.

Om je te bedanken voor je deelname ontvang je via e-mail een cadeaubon van €10,-.

Stoppen met het onderzoek?

Je kan je altijd bedenken en toch stoppen met deelname, ook tijdens het onderzoek. Je hoeft niet te zeggen waarom je stopt. Wel vragen wij je dan in de app te klikken op ‘ik wil niet meer meedoen’. Daarna kan je de app van je telefoon verwijderen.

Als je eerder stopt met het onderzoek, krijg je geen €10,- beloning.

Gebruik van je gegevens

Voor dit onderzoek is het nodig dat een aantal persoonlijke gegevens worden verzameld, zoals je leeftijd, geslacht, jouw mening over roken. Al jouw gegevens blijven vertrouwelijk en worden alleen voor dit onderzoek gebruikt. Meer details hierover vind je in de privacyverklaring.

Heb je vragen?

Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de onderzoeker, Tessa van Deelen via tabakuithetzicht@amsterdamumc.nl

Buy now